Becslések szerint 5 millió transznemű ember él Európában

“Nincsenek pontos adatok arról, hogy Magyarországon hány transz ember él. Mi csak a saját tapasztalatainkra és a munkásságunk során velünk kapcsolatba lépett, tágan értelmezett transz emberek számára tudunk hivatkozni, ami már több, mint 1000 főt jelent. Az európai transz közösségről sincs hivatalos statisztika, de a reprezentatív, teljes EU-ra kiterjedő felmérés szerint 1 százalék szembesült transzneműséghez kapcsolódó diszkriminációval (Eurobarometer, 2015), ami azt jelzi, hogy kb. ötmillió transznemű ember élhet az Európai Unióban.”- Hidasi Barnabás, transvanilla.hu

Tovább...

Szenvedélyes új hangszerész nemzedék

Pálok Tibor, hangszerész eredetileg repülőgép-szerelést tanult. Vonzódik az autókhoz, motorokhoz, már gyerekkorában magába szívta a benzingőzt édesapja műhelyében, ahol régi járműveket restauráltak. Egy nyolcvanas évekbeli ...

Tovább...

„Amikor elhelyeznek itt valakit, az elején előfordul, hogy elvágyódik, amíg rá nem jön, hogy itt jó dolga van, itt van otthon.”

A Pilisben Csobánkán, a Dobogókőre vezető útra felfűzve található egy intézet, amely bentlakó és nappali foglalkoztató enyhe- és középsúlyos értelmileg akadályozottak számára. Ide tartozik egy óriási ligetes kert, egy majorság és egy lovarda, ahol terápiás- és hobbilovaglás is zajlik. Az otthon vezetőjével, Kuntz Norkával beszélgettem.

Tovább...

Amazónia

Őslakosok titkai után kutat egy magyar lány az őserdőben – Az egykori talajkészítési technika lassítaná a bolygó felmelegedését

Amikor megismertem Gonda Reginát, épp az El Caminot járta, így egyáltalán nem lepett meg, hogy legközelebb az Amazonas-medencéből jelentkezett. Kedvelem, mert szeret örülni annak, ami van, és nem kesereg azon, ami nincs. A külföldön tanulást mindenkinek javasolja, mert pozitív módon változtatja meg az életszemléletet, az őserdőről pedig azt mondja, hogy nem olyan veszélyes hely, mint ahogy az a tévéből látszik. Szerinte biztonságosabb, mint a nagyvárosok, de ezt ő is csak akkor értette meg, amikor ott volt a közepén. Kutatásairól és a terepmunkáról így számolt be:

Tovább...

Az agyukra megyünk könyvborító

Minden a szexről szól: a férfiak vásárolnak, a nők másokon segítenek, ha romantikus érzelmekre hangolják őket

Roger Dooley a "Neuromarketing - Ahol az agykutatás és a marketing találkozik" című blog alapítója és szerzője. Célja, hogy az agy- és viselkedéskutatás eredményeit felhasználva segítse a marketingesek és értékesítők munkáját, javítsa hatékonyságukat. A Dooley Direct elnökeként nagy- és kisvállalatoknak nyújt segítséget új technikák és technológiák bevezetésében. Szakmai rendezvények rendszeres előadója, fő területe a neuromarketing és a digitális marketing - nemrég Budapesten is tartott előadást.

Tovább...

Drónok saját Instagrammal

Karácsonyra kaptunk egy pici kamerás drónt, amit a parti szél miatt azóta sem tudtunk kipróbálni. Persze elkezdett érdekelni a téma, hogy mégis mekkora és milyen kellene ahhoz, hogy tenger mellett is élvezhető legyen. Ezzel nagyjából egy időben két magyar drón is bekövetett Instán, így velük folytattam.

Tovább...